Julemandens risengrød - hemmeligheden afsløret...

Hos Julemanden er vi i fuld gang med at forfine årets risengrød. Vi bruger altid hømælk, det vil sige mælk fra køer der udelukkende fodres med græs og hø. Fedtprocenten er lidt højere end i sødmælk - men ved nissefars store skæg hvor smager det godt! 

Og så er der smørklatten. Altså den går bare ikke med et blandingsprodukt. Til den perfekte risengrød bruger Julemanden enten hjemmelavet smør af syrnet fløde eller en dobbeltfermenteret smør med sydesalt.

Vores seneste opdagelse er at udskifte de almindelige grødris med italienske arborio ris. Det giver en perfekt balance mellem en cremet og en fast risengrød! Prøv den selv, kontakt Lakelands - mad & magi eller hold øje med os ude i julelandskabet. 

Opskrift på Julemandens risengrød: 

Til 3-4 portioner

1 liter hømælk 
200 gram arborio ris
2 dl vand
lidt salt

Ceylon kanel
Sukker 
Dobbeltfermenteret smør! (hvis du ikke selv har kærnet en portion)

Arborio ris har en lidt kortere kogetid end almindelige grødris - cirka 20 minutter. Hold godt øje med din grød. Når man koger risengrød koger man risengrød!

1) Brug en tykbundet gryde og bring vandet i kog. Tilsæt risene. Rør rundt indtil det meste af vandet er kogt væk.

2) Hæld mælken i og kog det op under rolig omrøring. Tilsæt en smule salt - endelig ikke for meget. Pas på at risengrøden ikke brænder på.

3) Når risengrøden koger, skal du skrue ned på lavt blus, mens du fortsætter med at røre lidt endnu. Når temperaturen er faldet, lægger du låget på, og lader risengrøden koge færdig ved den lave varme. Husk at røre i grøden undervejs.

Når din risengrød er blevet tyk og cremet er den klar til servering. 

Nyd din bløde grød med saft eller en nisseøl - og spar nu ikke på kanelsukker og smørklat!